Ay Ne Zaman Gelecek

Ülkemizin kaliteli çocuk edebiyatı yazarı ve çizeri Feridun Oral’ın yazıp çizdiği okunası kitap. Fantastik türde yazılmış olan resimli hikaye kitabı çocukların seveceği türden. Ay ile tavşanın dostluğunu ve birlikte yaşadıkları serüvenleri anlatıyor. Tavşan ve Ay’ın ormanda ve gökyüzünde birlikte geçirdikleri zamanların mutluluğu çocukların da içini ısıtacaktır. Dil ve anlatımı çocukların zorlanmayacakları şekilde gayet kolay anlaşılır ve akıcı.

🔎 İşlenen Tema ve Konular:
Kitapta “dostluk”, “güven”, “paylaşma”, “sevgi”, “doğa”, “gökyüzü” gibi tema ve alt temalar işleniyor.

🔎 Sözcük Dağarcığına Etkisi:
Kitapta kullanılan “kasaba”, “orman”, “meyveler”, “gökyüzü”, “dans” gibi kelime ve kavramlarla çocukların sözcük dağarcığına katkı sunulmakta.

🔎 Etkinlik Tavsiyesi:
Okumanın çocuklarda daha iyi anlamlandırılması ve kalıcılığının sağlanması amacıyla; çocuklarınızla birlikte siz de bir “Gökyüzü Masalı” yazabilirsiniz. Hayal dünyaları sınırsız olan çocukların sevebileceği bir etkinlik olacaktır. Bu aşamada çocukların takıldıkları ya da zorlandıkları yerlerde onlara küçük yönlendirmeler ve desteklerde bulunabilirsiniz. Okul öncesi dönem çocukları henüz yazma becerisini edinmedikleri için onların anlattıklarını siz yazabilir ya da ses kayıt cihazı ile kaydedebilirsiniz; bu şekilde çocuklar ve sizin için güzel bir hatıra biriktirmiş olursunuz.

🔎 Sınıf Seviyesi:
36 sayfadan oluşan kitap, küçük sınıf seviyelerine daha çok hitap etmekte. Okumayı öğrenmiş 1. sınıf çocukları ile 2. sınıf seviyesindeki çocuklar rahatlıkla okuyabilir. Okul öncesi dönem çocuklarına okumaya uygun. Metin ve görsel açıdan kitap olumsuz örnek teşkil edebilecek bir durum barındırmıyor.

⚠️Not:
Kitabın sayfa yapısı kuşe kağıttan oluşmakta, bu sebeple okurken ışığın geliş yönüyle ilgili yaşanacak yansımalar çocukların gözlerini yorabilir ve okumada zorlanmalara sebep olabilir. Okuma ortamının doğru olmasına dikkat etmekte fayda var.

Mutlu okumalar 🙂


Yorum bırakın